Facebook Pixel
Alt_du_trenger_til_h_stvasken_sidebilde_1

Hold bilen ren i høst!

Selv om det fortsatt dukker opp en finværsdag i ny og ne, er det ikke til å komme unna at høsten er her, enten man liker det eller ikke. For alle som liker å holde bilen ren, er den evigvarende kampen mot skitne veier og smuss rett rundt hjørnet. Heldigvis er det fullt mulig å holde bilen ren utover høsten også. Det krever bare litt mer innsats, og en vask trengs oftere enn på sommeren. Her finner du gode tips til produkter og hvordan du holder bilen ren i tiden som kommer!

Forvask

Er det en ting man ikke bør ta for lett på når bilen skal vaskes er det forvasken. En god forvask er det beste våpenet som finnes mot vaskeriper fra sand og støv som ligger på lakken. Er det lenge siden bilen ble vasket anbefaler vi å starte med en petrokjemisk avfetting før du legger på en god skumsåpe. Her finner du noen av våre mest populære produkter til forvasken.

Berøringsvask

Nå som det meste av sand og smuss er borte fra bilen er en berøringsvask helt nødvendig for å bli kvitt den såkalte trafikkfilmen, og for å få bilen helt ren. Det viktigste du trenger er en bøtte med rist i bunnen, en god vaskehanske som holder på mye vann, og en shampo som skaper god glid for å minimere sjansen for riper dersom det skulle være et sandkorn eller to igjen på lakken. Enkelte plasser kan det være fornuftig å bruke en detailingkost dersom det er vanskelig å komme til.

Beskyttelse

Ikke la anledningen til å legge en beskyttelse gå fra deg nå som bilen først er ren. Om du velger å legge en god voks, eller går for en rask sprayforsegling er en smakssak. Det viktigste er at bilen får en beskyttelse som sørger for avprelling slik at skitt og smuss ikke fester seg like lett. 

Ikke glem tørkingen!

Det å ta seg tiden til å tørke bilen etter vask kan fort spare deg mye for mye irritasjon i fremtiden. Dette må til for å unngå rennemerker fra speilhus og waterspots fra kalk i vannet som i verste fall må poleres bort.

Tilbehør

Avhengig av hva du har i verktøykassen fra før, kan det være kjekt å ha litt utstyr til påføring av produkter og børster til f.eks. dekk og felger.

Flere tips om bilpleie?

Sjekk gjerne ut Facebooksiden og Youtubekanalen vår for flere bilpleietips! Du finner også flere tips på artikkelsiden vår. Har du spørsmål om produkter eller bilpleie? Kontakt oss gjerne!