Facebook Pixel

MTM Hydro lansepakke - alt du trenger å vite for å oppgradere din høytrykkspyler.

Har du vurdert å oppgradere høytrykkspyleren din med pistolgrep og lanse fra MTM Hydro, og dyser fra Idrobase for økt komfort, fleksibilitet og effektivitet? Da har du kommet til rett sted, for her går vi gjennom det viktigste du trenger å vite, valgmuligheter og hva du trenger for et solid oppsett som du har glede av i mange år.

Pistol til høytrykkspyleren

Dersom du ønsker å oppgradere høytrykkspyleren din med lansepakke, må du først bestemme deg for hvilken pistol du ønsker å gå for. Det enkleste og rimeligste alternativet er da å gå for MTM sin SG35 pistol med fastmontert svivel. Dersom du ønsker en litt mindre og hendig pistol kan du vurdere å gå for MTM sin SG31 pistol. Denne kommer uten svivel, så det anbefaler vi at du kjøper utenom. Totalprisen på SG31 + svivel er en liten hundrelapp mer enn SG35, så prisforskjellen er minimal.

 

For å montere pistolen på slangen på høytrykkspyleren din er du i de fleste tilfeller avhengig av å få presset på en kobling med utvendige 3/8 gjenger på slangen. Vi anbefaler at du sjekker med et lokalt slangeverksted som f.eks. TESS eller Hydroscand for å få dette ordnet. Unntaket er dersom du har en høytrykkspyler med innvendige M22 gjenger på slangen (f.eks. Kranzle), da kan du kjøpe denne overgangen for å montere pistolen på slangen.

Høytrykkslanse

Det neste du må ta stilling til er om du ønsker 500 mm eller 700 mm lanse. Begge deler fungerer fint, og hva som passer deg best er mest av alt en smakssak. Dersom du har lite plass rundt bilen der hvor du vanligvis vasker kan det være fornuftig å gå for den korteste lansen. I tillegg til lanse, trenger du 1 stk. MTM KPS45 hurtigkobling for at lansen skal kunne klikkes i MTM pistolen.

  Dyser til lanse/pistol

  I utgangspunktet har du to muligheter videre, og det er enten å gå for et enkelt oppsett med "fastmontert" dyse som skrus fast i en dyseholder på enden av lansen eller et oppsett med Quick Connect koblinger på dyser også. Nedenfor ser du to vanlige oppsett.

   Alternativ 1 - Uten Quick Connect koblinger

   Dersom du ønsker et enkelt og rimeligere alternativ så trenger du denne dyseholderen som monteres på enden av lansen, og en 40˚ dyse som skrus fast i dyseholderen. Vi har også 25˚ dyse som passer i denne holderen dersom du ønsker en dyse med mindre spredning til f.eks. spyling i hjulbuer eller andre ting enn bilvask.

    Alternativ 2 - Med Quick Connect koblinger

    Er du blant dem som liker det både fleksibelt og enkelt, er et oppsett med hurtigkoblinger på alt et godt alternativ. I tillegg til pistol og lanse trenger du da en Quick Connect Dyseholder som monteres på enden av lansen og Quick Connect Dyse(r) til denne. Til vanlig bilvask anbefaler vi en 40˚ Quick Connect Dyse som klikkes rett i dyseholderen. I tillegg anbefaler vi å ta med en 25˚ Quick Connect Dyse og en  Hurtigkobling med Quick Connect Dyseholder som passer i pistolen for å kunne utnytte oppsettet fullt ut. Med dette oppsettet kan du klikke begge dysene rett på både pistol og lanse, alt etter behov.

     Flowrate på dyser

     Uavhengig av hvilket alternativ du går for er det viktig at du velger dyser med riktig flowrate som er tilpasset trykket og vannmengden høytrykkspyleren din gir. For å finne riktig flowrate må du vite hvor mye trykk og vannmengde per minutt høytrykkspyleren din gir, og lese av skjemaet under. Begynn med å finne trykket din spyler gir i kolonnen helt til venstre, og deretter liter per minutt på den horisontale aksen. Når du har funnet verdier som matcher din høytrykkspyler finner du riktig flowrate på den øverste raden. Dersom din spyler havner midt i mellom to verdier/flowrater, anbefaler vi at du runder opp for å være på den sikre siden.

     Eksempel: Har du en høytrykkspyler som leverer 600 liter vann i timen (10 liter/min) og som gir 130 bar, trenger du en dyse med flowrate på 040.

      flow_rate_1

      Skumkanon 

      Har du en skumkanon fra før kan du kjøpe med en MTM Hydro KPS45 Hurtigkobling til denne for at den skal passe i MTM pistolen. Med denne koblingen følger det med en gjengeovergang med utvendige 1/4 gjenger (han/han) som passer de fleste skumkanoner. Har du ikke skumkanon fra før, eller ønsker å oppgradere kan vi anbefale en av disse:

       MTM PF22.2

       Dette er skumkanon fra øverste hylle av skikkelig kvalitet. Her har alt du trenger av justeringsmuligheter på såpeblanding, vinkel på stråle og spredning på stråle. Inne på produktsiden velger du "MTM Hydro KPS45 Hurtigkobling" for å få med riktig kobling til MTM pistol.

        North Detailing Foam Lance Pro

        Denne har de samme justeringsmulighetene som MTM Hydro PF22.2, men er litt rimeligere og leveres kun med én flaske. Med denne får du litt større spredning på strålen, noe som kan være praktisk dersom du har begrenset med plass å jobbe på. Mer enn god nok for hobbydetaileren som vasker mye! Inne på produktsiden velger du "Nilfisk Alto Proff" for å få med riktig kobling til MTM pistol.

        Dersom du har denne kanonen fra før og kun trenger overgang til MTM pistol trenger du denne koblingen.

         Har du spørsmål?

         Ønsker du hjelp til kjøp av lansepakke, eller har du spørsmål rundt bilpleie generelt? Send oss en mail på kundeservice@bilnerden.no så hjelper vi deg mer enn gjerne!