Personvern

Personvernerklæring

Personvernerklæringen forklarer hvordan Bilnerden.no AS samler inn og behandler personopplysninger. Den inneholder informasjon om dine rettigheter ved lagring av personopplysninger ved kundeforhold hos oss og generell informasjon om hvordan vi behandler disse opplysningene. Vi vil aldri videreselge eller dele personopplysninger til tredjeparter eller bruker opplysningene til annet formål enn det som er angitt i personvernerklæringen.

 

1. Personopplysninger

Personopplysningene du oppgir under registrering eller utsjekking i nettbutikken er nødvendige for at vi skal kunne gjennomføre våre forpliktelser overfor deg som kunde. Vi behøver informasjon som navn, adresse, e-postadresse og telefonnummer for å kunne levere varene, kontakte deg om eventuelle forhold i forbindelse med bestillinger, for regnskapsføring, eventuell garanti og retur, etc.

Vi vil aldri videreselge denne informasjonen til tredjeparter, og du har på forespørsel rett til å få opplyst hvilke opplysninger vi har registrert om deg, og til å kreve disse opplysningene slettet.

1.1 Dine rettigheter

Du har rett til innsyn i dine personopplysninger i samsvar med gjeldende lovgivning. Opplysningene vil bli overført på en sikker måte. Du kan når som helst be oss om å slette eller endre dine personopplysninger. Du har også rett til å klage til Datatilsynet dersom du opplever at dine personopplysninger ikke blir behandlet med henhold erklæringen.

1.2 Arkivering av personopplysninger

Regnskapsloven pålegger oss å lagre transaksjonsdata i 5 år. Vi lagrer kjøpshistorikk i 10 år, dette for å kunne ivareta kundens rettigheter i forbindelse med garantier, reklamasjoner o.l.

1.3 Sikring av personopplysninger

For å sikre dine personopplysninger har vi gode rutiner og gjennomfører omfattende tiltak for å sikre at uvedkommende ikke får tilgang til sensitiv informasjon. Behandling av personopplysninger og data skjer i samsvar med gjeldende lovgivning. Vi tar risikovurderinger, fysiske tiltak, samt gode rutiner for håndtering av data og oppfølging av forespørsler vedrørende retten til innsyn, retting og sletting.

2. Utlevering av varer

Vi samarbeider med Bring/Posten for transport av varer. For å kunne levere varer til våre kunder på best mulig måte deler vi personopplysninger som er nødvendig for at de skal kunne levere varene. Informasjonen som deles med transportørene er nav, adresse, telefonnr. Og ønsket utleveringssted. Opplysningene slettes innen 36 måneder.

3. Betalingsløsninger

Av sikkerhetshensyn oppbevarer vi historikk som inneholder IP-adressen vi mottar ordre fra. Alle systemer som behandler personopplysninger knyttet til betaling av ordre er strengt begrenset til ansatte som utfører nødvendige oppgaver knyttet til ordren.

3.1 Betalinger

Vi benytter oss av betalingssystemet Bambora. Velger du kort som betalingsmetode vil betalingsopplysninger og kortopplysninger bli oppgitt direkte til Bambora for å utføre betalingen. Kortnummer oppbevares ikke utover det som er nødvendig for å sikre effektiv håndtering av eventuelle problemer med belastning, oppheving av reservasjon og kreditering. Det er ikke mulig for oss å se hele ditt kortnummer i noen av våre systemer etter gjennomført kjøp. Skulle det oppstå problemer med en kortbetaling kan betalingsansvarlig finne din ordre og bistå deg ved direkte kontakt per e-post eller telefon. Med Bambora kan du også betale med Vipps eller Faktura. For å gjennomføre det må du samtykke til at Bambora utfører en kredittsjekk basert på ditt personnummer. Avhengig av avtalen du velger vil Bambora lagre ditt personnummer til lånet er avsluttet. For betalingsmetoder levert av Bambora vil deres personvernregler være gjeldende for ditt forhold til de. Les deres personvernregler her - https://www.bambora.com/no/no/personopplysninger/

4. Retur / Servicepartnere

I forbindelse med retur, reparasjon eller reklamasjon på produkter, samarbeider vi i noen tilfeller med utvalgte servicepartnere. Dersom en vare vi har solgt har en mangel etter reglene i forbrukerkjøpsloven har kunde rett til å få den reparert kostnadsfritt. Varen blir da håndtert av oss eller en av våre servicepartnere. I tilfeller hvor det behandles av våre servicepartnere vil vi dele personopplysninger med servicepartner. Opplysningene vil være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse og kjøpskvittering. Dette i tilfelle varer ikke lar seg reparere og må krediteres eller erstattes med ny vare.

5. Informasjonskapsler (cookies) og pixels

Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på din enhet når du laster ned en nettside. Disse brukes vanligvis til å forbedre din brukeropplevelse og huske hvem du er, slik at du forblir innlogget. Formålet med informasjonskapsler er å gi nettbutikken grunnleggende funksjonalitet som sesjonshåndtering, analyse, personalisering og markedsføring. Førsteparts informasjonskapsler er nødvendige for at nettsiden skal fungere. Disse informasjonskapslene er det ikke mulig å velge bort, og vårt behandlingsgrunnlag for dette er av berettiget interesse. (GDPR art. 6 f). Tredjeparts informasjonskapsler blir brukt til analyser, markedsføring og personalisering av nettsiden. Generell informasjon om bruk av informasjonskapslene og behandlingsgrunnlag finner du under punkt 5.1 til 5.5.

Pixel er en liten kode på vår nettside som gjør det mulig å registrere konverteringer via annonser på nett. Den gir oss mulighet til å tilpasse ekstern annonseringen mot kundegrupper basert på deres interesser internt på vår nettside. Vi ber alltid om samtykke fra deg for bruk av pixel.

5.1 Slik kan du unngå informasjonskapsler

Om du ønsker å unngå cookies kan du stille inn nettleseren din til å ikke akseptere disse. Se nettleserens hjelpesider for innstillinger. Velger du å utelukke cookies er det flere av funksjonene på nettsiden som ikke vil fungere.

5.2 Analyse

Vi samler inn anonymiserte opplysninger om besøkende på Bilnerden.no til analyse. Med dette mener vi opplysninger som ikke kan spores tilbake til en bruker eller person. Formålet med dette er å samle inn statistikksom kan brukes for å videreutvikle og forbedre nettstedet. Eksempler er: Antall som besøker siden, hvordan siden blir brukt, hvor lenge besøket varer, hvor brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Vi samler også inn søkeord som brukes via søkemotorene på websiden. Dette er kun for å forbedre søketreffene og kundeopplevelsen, og det samles ikke inn info som kan spores tilbake til brukeren.

5.3 Markedsføring

Vi sender ikke ut e-poster eller SMS uten ditt samtykke.

Ønsket er at vår markedsføring skal oppleves som relevant og verdifull for deg til enhver tid, derfor vil innholdet ofte være tilpasset deg. Vi samarbeider med utvalgte partnere for best mulig løsning knyttet til e-post forsendelser. Vi tilbyr nyhetsbrev til alle våre kunder. Det er frivillig å motta dette og man på eksplisitt melde seg inn for å få disse tilsendt. Det er også enkelt å melde seg ut fra e-postlisten i hver tilsendte e-post og på min side når du er logget inn.

Vi og våre samarbeidspartnere sporer annonser for å vite hvilke annonser du har sett på nett, og hvilke produkter du har sett på hos oss. Med dette kan vi tilpasse butikken etter dine interesser og vise deg relevante annonser.

5.4 Personopplysninger til tredjepart

Vi vil ikke dele, selge, overføre eller på annen måte utlevere dine personopplysninger på andre måter enn beskrevet i personvernerklæringen. Dine data vil kun deles hvis vi er rettslig forpliktet eller får ditt samtykke. Samarbeidspartnere vil kun få innsyn i opplysningene hvis dette er nødvendig for å utføre tjenester for oss. I slike tilfeller inngås databehandleravtaler for å ivareta informasjonssikkerheten.

6. Endringer i erklæringen

Hvis vi gjør endringer i denne personvernerklæringen, vil vi legge den reviderte versjonen her fortløpende. Dersom det blir utført større endringer som vesentlig endrer vår personvernpraksis kan vi også varsle deg på andre måter som for eksempel via e-post, på vår nettside eller sosiale medier.

7. Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om personopplysninger eller du ønsker at vi skal endre, slette eller utlevere dine opplysninger, kan du ta kontakt med oss på e-post: kundeservice@bilnerden.no.

Postadresse:
Bilnerden.no AS
Østre Lohnelier 67
4642 Søgne