Facebook Pixel

Hvordan bruke Surfex-HD

Er du blant dem som liker å holde det enkelt og effektivt, men uten at det går på bekostning av rengjøringsegenskaper og resultat? Da bør du lese videre, for av noen produkter kan du faktisk få både i pose og sekk. Surfex-HD fra Bilt Hamber er et av dem.

Kort om Surfex HD

Surfex-HD er en vannbasert høykonsentrert alkalisk universalrengjører/APC som stadig overrasker oss når det gjelder rengjøringseffekt. På de tøffeste jobbene kan produktet brukes konsentrert, mens på enkle jobber kan det i mange tilfeller være nok med et blandingsforhold på 1:100 avhengig av hvilken type forurensning det er snakk om. Surfex-HD er et fornuftig alternativ når det gjelder økonomi og med tanke på miljø da det er meget drøyt i bruk og biologisk nedbrytbart. 

Det er nesten bare fantasien som setter grenser for hvor og hvordan Surfex-HD kan brukes, men her får du fem bruksområder vi anbefaler. En grei hovedregel som gjelder alle punktene under, er å prøve seg frem med så svak blanding som mulig og heller øke styrken om nødvendig.


Forvask

Surfex-HD egner seg godt til forvask av bilen enten det er snakk om en rask vedlikeholdsvask, eller dersom du ønsker å gå grundigere til verks. Bruk en pumpekanne eller skumkanon for påføring. Ved bruk i skumkanon vil du få et forholdsvis vått skum som løser opp og drar med seg smuss. Ønsker du lengre virketid påfører du i flere omganger. Til forvask anbefaler vi et blandingsforhold mellom 1:20 og 1:40 avhengig av hvor skitten bilen er og hvor kraftig rengjøringseffekt du trenger.

 

Dekk

En sikker vinner ved rens av dekksider er Surfex-HD i kombinasjon med en dekkbørste (eller en annen stiv børste du har tilgjengelig). Påfør med en pumpekanne eller sprayflaske, la virke noen minutter, skrubb dekket med børsten og spyl av. Denne prosessen gjentar du helt til skummet fra skrubbingen ikke er misfarget lengre. Til dekkvask anbefaler vi et blandingsforhold på mellom 1:5 og 1:10.

 

Motorvask

En gang innimellom bør motorrommet vaskes for å bli kvitt støv, oljesøl og annen forurensning. En enkel og rask måte å gjøre dette på er ved å påføre Sufex-HD med en pumpekanne og la det virke noen minutter. Deretter jobber du deg rundt hele motorrommet med en detailingkost. Da kommer du enkelt til på de trangeste plassene også. Til slutt spyler du av fra litt avstand samtidig som du hele tiden holder strålen i bevegelse. Vær forsiktig i nærheten av elektriske komponenter som sikringer, sensorer, reléer etc. Husk at motoren må være kald før du påfører produktet.

Anbefalt blandingsforhold til motorvask: Mellom 1:10 og 1:15.

 

Interiør

Surfex HD egner seg også utmerket til interiør, gulvmatter og tekstil.

Til interiøret anbefaler vi en svak blanding på mellom 1:50 og 1:100. Spray litt i en microfiberklut, vask overflaten som skal rengjøres og tørk av med en tørr microfiberklut til slutt. Dersom området som skal rengjøres er svært skittent. kan du påføre produktet direkte på overflaten og jobbe med en detailingkost før du tørker av med en microfiberklut. Unngå å spraye produkt på elektronikk, knapper og inn i høyttalere. 


Skal du vaske tekstilseter kan du bruke Surfex HD på to måter avhengig av hvor grundig du ønsker å gå til verks. Til enkle overfladiske jobber kan du bruke en microfiberklut fuktet med en svak Surfex HD blanding, vaske over setene og tørke bort eventuelle produktrester med en tørr microfiberklut. Ønsker du en fullverdig rens, kan blandingen sprayes direkte i setet før du bruker en tekstilbørste (eller drillbørste) og skrubber setet grundig. Til slutt går du over med rensemaskin som skyller og suger til seg det forurensede vannet.

 

Hjemmet

Dersom du skal rengjøre uteområdet, hagemøbler, søppeldunker, eller kanskje vaske huset utvendig, fungerer Surfex HD utmerket til dette også. Her prøver du deg enkelt frem til riktig blandinsforhold ut i ifra hva du skal rengjøre og hvor skitten overflaten er. Prøv med en svak blanding og tilsett eventuelt mer Surfex-HD i blandingen ved behov. Merk at Surfex HD ikke har soppdrepende egenskaper, så dersom du er avhengig av dette bør du bruke et egnet produkt som også inneholder soppdreper.Surfex-HD og anbefalt tilbehør