Facebook Pixel

Rengjøring av interiør - slik gjør du det!

Det å ta en skikkelig rens av bilens interiør er overraskende enkelt, og ved hjelp av gode produkter så er jobben gjort i løpet av et par timer. Her får du våre tips til hvordan du rengjør hele bilens interiør, og gode tips til effektive produkter som får jobben gjort raskt og effektivt. I videoen under ser du hvordan vi shinet opp interiøret på en ekstremt skitten bil!

Rydd først

For å få rengjort interiøret i bilen skikkelig må den tømmes for alt av ting, og ikke minst søppel. Finn en søppelpose eller en eske og tøm hanskerom, bagasjerom og alt innimellom. Sjansen er stor for at halvparten av tingene egentlig ikke trenger å ligge i bilen i utgangspunktet. Husk også å ta ut gulvmattene fra bilen og vask dem før du legger dem på plass igjen når du er ferdig.

Frem med støvsugeren!

Neste steg er å finne frem støvsugeren og bli kvitt alt av løst smuss fra seter, gulv/tepper, koppeholdere. Husk å være nøye i alle kriker og kroker, under setene, mellom sete og midtkonsoll osv. Bare ved å få bort alt av løst smuss er mye gjort, og interiøret er allerede mange hakk triveligere.

Rengjøring av harde flater

Bilens interiør er satt sammen av rekke ulike materialer som plastikk, vinyl, tekstil, skinn, metall, kunstskinn etc. Heldigvis er det ikke slik at du trenger et eget rengjøringsmiddel til hvert materiale, og i de aller fleste tilfeller klarer du deg med en allsidig interiørrens som kan brukes på alle flater og noen microfiberkluter

 

Spray interiørrensen i kluten og vask over flaten du skal rengjøre, og bruk en tørr klut til å tørke over med til slutt for å få med deg eventuelle produktrester. Så lenge du velger en god interiørrens fra en kjent produsent vil denne effektivt løse opp generelt smuss, fett, matrester, klissete flekker etc.

 

Når du skal rengjøre trange plasser som f.eks. koppeholdere, rundt dørhåndtak etc., kan det være kjekt å ha en detailingkost for hånden. Spray litt interiørrens i kosten, jobb over området og tørk av med en klut til slutt. Dette fungerer også godt på litt mer hardtsittende smuss og flekker.

 

Hvor grundig du ønsker å gå til verks er det egentlig bare fantasien som setter grenser for. Enkelte er fornøyd etter å ha tørket over de største flatene, mens andre tar ut setene fra bilen for å vaske hver minste lille krok.

Rense seter og tekstil

En av plassene som virkelig får kjørt seg i interiøret er setene. Her samler det seg opp både støv, matrester, smuss fra bukser og smuss fra skitne hender. Har du lyse skinnseter kan du også oppleve at jeans avsetter farge på setene. 

 

Har du skinnseter i bilen din er disse veldig enkle å rengjøre ved hjelp av en skinnrens, eller en interiørrens som også kan brukes på skinn. I tillegg trenger du en skinnbørste og noen microfiberkluter. Rensemiddelet sprayer du enten i setet eller på skinnbørsten før du børster over setet, også tørker du av med en microfiberklut til slutt. Du kan også bruke en magisk svamp fremfor skinnbørste til å rense skinnsetene med dersom du ønsker det.

 

I tillegg til jevnlig rengjøring trenger også skinnseter å pleies litt ekstra innimellom. Det kan du lese mer om i denne guiden.

 

Tekstilseter kan være litt mer tidkrevende å rense skikkelig, men det er fullt overkommelig å få til selv. Dersom du kun ønsker å gi dem en rask rens eller fjerne enkle flekker kan du bruke en interiør- eller tekstilrens som du påfører i setet, og deretter børste over settet med en tekstilbørste. Til slutt tørker du over setet med en lett fuktet microfiberklut.

 

Over tid vil det samle seg opp en del smuss som setter seg dypere ned i tekstilen, og skal du rense tekstilsetene skikkelig er du avhengig av en rensemaskin. Da følger du samme fremgangsmåte, men til slutt bruker du rensemaskinen med rent vann på for å skylle gjennom tekstilen og suge opp det skitne vannet.

Ikke glem rutene

For å rense innsiden av frontruten og sidevinduer trenger du en glassrens, og 2-3 microfiberkluter. Vi anbefaler at du bruker North Detailing Microfiber Glass Towel til å vaske med. Spray glassrens i kluten og vask grundig over ett og ett vindu. Til slutt anbefaler vi at du tørker over glasset med North Detailing Premium Microfiber Coating Towel for å være helt sikker på at alle produktrester er borte, og for å sikre en skjoldefri finish.

Siste finish

Når interiøret er nyvasket er det smart å benytte muligheten til å legge på en interiørfornyer på dashboard, midtkonsoll, innsiden av dører etc. I tillegg kan vi anbefale å påføre en tekstil- eller skinnbeskyttelsene i setene for å sette prikken over i´en. Noen anbefalte produkter til dette ser du under.

Har du spørsmål?

Har du spørsmål rundt rengjøring av interiør eller bilpleie generelt? Send oss en mail på kundeservice@bilnerden.no så hjelper vi deg mer enn gjerne!