Facebook Pixel
Uten_navn-1

Vedlikeholdsvask av lakkforsegling fra Gtechniq

Er du blant dem som har beskyttet bilen med en av Gtechniq sine keramiske lakkforseglinger? Da bør du fortsette å lese, eller se videoen under, for her forklarer vi hvordan du best tar vare på lakkforseglingen slik at du kan ha glede av den lengst mulig!

Helt siden Gtechniq så dagens lys i 2001 har målet vært å skape de beste produktene innen lakkbeskyttelse og overflateteknologi, og det er nok på grunn av de keramiske lakkforseglingene mange kjenner til merket. Det mange kanskje ikke er klar over, er at det også finnes et stort utvalg av vaskeprodukter fra Gtechniq. Disse er utviklet for å være så skånsomme som mulig mot Gtechniq sine lakkforseglinger, samtidig som de sørger for at bilen blir ren. Av den grunn anbefaler vi her nesten utelukkende Gtechniq sine egne vaskeprodukter.

Før du begynner

Før du setter i gang er det viktig at bilen ikke står i direkte sollys, eller at panelene på bilen er varme. Dette er for å forhindre at kjemien tørker på lakken, noe som kan skape skjolder. Finn frem alt du trenger av utstyr på forhånd slik at du slipper å lete etter noe underveis, og heller kan konsentrere deg om å følge med på kjemien som jobber slik at den ikke tørker.

Felger

Dersom du har felger som er beskyttet med en av Gtechniq sine lakkforseglinger som f.eks. C5 Wheel Armour, anbefaler vi at du bruker Gtechniq W6 Iron and General Fallout Remover på disse. Spray på felgene og la virke noen minutter før du spyler av. Skulle det fortsatt sitte igjen bremsestøv etter avspylingen påfører du en gang til og lar det virke. Deretter finner du frem en myk felgbørste eller detailingkost som du børster forsiktig over felgen med før du spyler av på nytt.

Dersom du ikke har forsegling på felgene dine bruker du din favorittfelgrens, og følger samme fremgangsmåte. Har du ikke en foretrukket felgrens kan vi varmt anbefale K2 Roton Pro Wheel Cleaner både når det gjelder renseeffekt og pris.

Forvask

Dersom det er lenge siden bilen har blitt skikkelig vasket, er det i de fleste tilfeller behov for en petrokjemisk avfetting/kaldavfetting til å begynne med. Dette er sterk løsemiddelbasert kjemi som sørger for å løse opp asfaltrester og oljebasert smuss. Denne påfører du rundt hele bilen opp til vinduslistene, og gjerne på hele bakparten av bilen. La denne få virke noen minutter, men uten at den tørker på lakken.

Hvor ofte du har behov for å bruke petrokjemisk avfetting avhenger av sesong, kjørelengde siden forrige vask, hvor skitten bilen er, hva slags skitt som sitter på lakken, og hvor ofte du vasker bilen. Er du blant dem som vasker en eller flere ganger i uken, trenger du ikke nødvendigvis bruke petrokjemisk avfetting hver gang. Dersom det går flere uker eller måneder mellom hver vask er det større sjanse for at petrokjemisk avfetting er nødvendig. Dette er en vurdering du selv må gjøre når du skal vaske bilen.

Når avfettingen har fått virke noen minutter finner du frem skumkanonen og legger et godt lag med skumsåpen Gtechniq W4 Citrus Foam over hele bilen. La skummet få virke så lenge som mulig uten at det tørker på lakken. Deretter spyler du grundig av hele bilen.

Har du ikke skumkanon kan du blande en 1:5 blanding med Gtechniq W5 Citrus All Purpose Cleaner i en pumpekanne eller sprayflaske og påføre over hele bilen i stedet for å bruke skumsåpe. Denne gir god rengjøringseffekt, men noe kortere virketid enn en skumsåpe. I noen tilfeller vil det kanskje være en god idé å påføre over hele bilen og la virke så lenge som mulig, før du påfører en gang til for å forlenge virketiden. Til slutt spyler du grundig av hele bilen.

Skulle du etter forvasken se at det fortsatt er synlig smuss på nedre del av bilen kan du spraye på en 1:5 blanding med Gtechniq W5 Citrus All Purpose Cleaner, la dette virke og spyle av. Opplever du at det sitter rester av insekter i fronten bruker du Gtechniq W8 Bug Remover og følger samme fremgangsmåte.

Berøringsvask

Til berøringsvasken anbefaler vi at du har to store bøtter med rist i bunnen tilgjengelig. En til såpevann, og en med rent vann i til å skylle vaskehansken i. I tillegg trenger du en myk og skånsom vaskehanske. Når det gjelder shampo har du her to alternativer. Gtechniq Gwash eller Gtechniq Ceramic Gwash. Forskjellen på disse to er at sistnevnte legger igjen en ekstra beskyttelse, og skal brukes med kaldt vann i bøtta.

Start øverst på bilen og jobb deg nedover med vaskehansken. Sørg for at du alltid har mye såpevann i hansken, og skyll hansken i det rene vannet ofte.

Når du har vasket over alle panelene spyler du grundig av hele bilen for å bli kvitt alt av såperester. 

Tørking

Når bilen er ferdig avspylt er det viktig å tørke den med et tørkehåndkle i microfiber, en blåstetørker eller en kombinasjon av disse. Dette er for å unngå vannmerker fra mineralene i vannet som kan sette seg på lakkforseglingen/lakken. Gtechniq anbefaler MF2 Microfiber Drying Towel eller MF4 Diamond Sandwich Microfiber Drying Towel. Start øverst med å legge håndkledet på taket og la det suge til seg vannet som ligger der og jobb deg nedover. La håndkledet gjøre jobben ved å suge til seg vannet fremover å tørke hardt på lakken.

Det lille ekstra

For å sette prikken over i´en vasker du over rutene med Gtechniq G6 Perfect Glass og en god microfiberklut. I tillegg påfører litt dekkfornyer for at dekkene skal se som nye ut. Til dette anbefaler vi enten Gtechniq T1 Tyre and Trim eller T2 Tyre Dressing.

Anbefalte produkter

Gtechniq Ceramic GWash
Fra 349,-
Gtechniq GWash
Fra 159,-
Gtechniq W6 Iron & General Fallout Remover
Fra 110,-
Gtechniq W8 Bug Remover
Fra 159,-
Gtechniq W4 Citrus Foam
Fra 249,-
Gtechniq W5 Citrus All Purpose Cleaner
Fra 110,-