Facebook Pixel
Toppbanner

17. mai klar på bil på 1-2-3!

17. mai nærmer seg med stormskritt, og for de av oss som er litt over snittet interessert i bil er dette en dag bilen skal vises fra sin beste side. Her får du noen tips til hvordan du i løpet av en ettermiddag eller formiddag gjør bilen klar til 17. mai og feiring, både utvendig og innvendig. Ofte er det ikke så mye som skal til for å heve helhetsinntrykket betraktelig!

Vask bilen

Uansett hvordan du vrir og vender på det må bilen vaskes, og en god vask er i seg selv nok til å løfte inntrykket ganske mange hakk dersom det er en stund siden bilen ble vasket sist. Start med å legge en god felgrens på felgene, og avfetting og skumsåpe på bilen, spyl av og ta en berøringsvask til slutt. Ikke glem å vaske innstegslistene når du først er i gang, for her er det fort gjort å komme borti med finstasen å få flekker dersom innsteget er fullt av smuss.  Allerede nå er mye gjort, og har du tid til å gå over rutene med en glassrens, og dekkene med en god APC og en børste hever du inntrykket enda et par hakk. Husk å tørke bilen til slutt for å unngå vannmerker på lakk og glass.


Legg en voks eller sprayforsegling

Når bilen først er ren er det smart å benytte anledningen til å legge en god voks eller bruke en sprayforsegling for at den skal holde seg ren lengre, være lettere å vaske neste gang og få frem litt ekstra glans. Går du for en enkel sprayvoks slik som f.eks. Bead Maker eller C2 Ceramic Sealant som sprayes på og tørkes av, er dette gjort på få minutter. Går du for en tradisjonell voks som f.eks. Fusso Coat eller Liquid Insulator Wax #845 kan du regne med å bruke rundt en time. Dette er absolutt verdt å bruke litt tid på etter vask for å ha glede av resultatet lengst mulig!


Ikke glem de små detaljene

Ofte er det ikke så mye som skal til for å gjøre en skikkelig forskjell, og to ting som garantert vil gjøre mye for helehetsinntrykket er å bruke en dekkfornyer på dekkene, og en plastikkfornyer på ulakkert plastikk. Med tiden så falmer fargen på både dekk og plastikk som følge av UV-stråling, men en rask runde med dekk- og plastikkfornyer gir deg tilbake nybil-looken i løpet av få minutter. Til dette kan vi anbefale T1 Durable Tyre Gel til dekksider, og Koch Chemie Plast Star til plastikkdetaljer.

Husk interiøret

Et rent og ryddig interiør er naturligvis også viktig, og her er det bare å finne frem søppelposen for å bli kvitt alt av søppel, få ut alt som ikke skal ligge i bilen og hive seg rundt med støvsugeren. Etterpå finner du frem en interiørrens/APC og noen gode kluter, og vasker raskt over dashboard, midkonsoll og dørtrekk. Mer skal ikke til for å gjøre det ganske mange hakk triveligere å sette seg inn i bilen! 

Skulle du ha noen tydelige flekker i setene kan dette også være fint å bli kvitt før du skal inn i bilen med dressen eller bunaden. En god APC, en tekstilbørste og en microfiberklut er ofte alt som skal til.